Fundatia Principesa Margareta a Romaniei impreuna cu Piraeus Bank au derulat in perioada 1-12 septembrie, proiectul ”Viitorul fiecarui copil incepe la scoala”. Proiectul a vizat sprijinirea a peste 100 de copii beneficiari ai programului Fondul Special pentru Copii.
Pentru a oferi o sansa in plus la educatie si a preveni abandonul scolar in randul copiilor din toata tara, 150 de angajati Piraeus Bank s-au implicat cu ocazia inceperii anului scolar intr-o ampla actiune de voluntariat. Impartiti in echipe de lucru, ei au colectat si au oferit direct copiilor rechizite, imbracaminte si incaltaminte in valoare de 19.000 lei.
Proiectul ”Viitorul fiecarui copil incepe la scoala” a sprijinit, cu ajutorul partenerului Piraeus Bank, 115 scolari si prescolari, membri ai unor familii din medii defavorizate sau beneficiari ai organizatiilor sustinute de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.
“Fundatia Principesa Margareta a Romaniei le multumeste angajatilor Piraeus Bank pentru ca au pus foarte mult suflet in actiunile lor. Nu au vrut sa faca doar o colecta. Au mers acasa la copii, le-au stat aproape, s-au jucat cu ei si le-au vorbit despre importanta educatiei. Sprijinul lor material este esential pentru ca cei mici sa poata merge la scoala”, a spus Mugurel Margarit Enescu, director executiv FPMR.
“Initiativele colegilor nostri au scos in evidenta mai multe fatete ale grupurilor vulnerabile, fiecare caz in parte avand latura lui emotionanta, amintindu-ne de cei mai tristi ca noi care isi asociaza viitorul cu mersul la scoala si cartile. Este greu de spus ce ne-a impresionat mai mult in desfasurarea acestui proiect de responsabilitate sociala corporativa, a fost o experienta greu de descris in cuvinte in special pentru cei care au intrat in contact cu beneficiarii”, a declarat Gabriela Constantinescu, director Resurse Umane Piraeus Bank Romania.
Fondul Special pentru Copii este unul din primele programe create de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in sprijinul copiilor si tinerilor aflati in situatii de risc si are menirea de a raspunde prompt nevoilor acestora pentru a preveni abandonul scolar si al familiei, imbolnavirea copilului si excluziunea sociala. Programul se desfasoara la nivel national si ofera familiei sau organizatiei finantarea necesara pentru depasirea situatiei de criza in sprijinul copiilor si in functie de nevoile identificate impreuna cu Fundatia. (A.D.).